Страници

понеделник, 2 март 2015 г.

Sunless Sea - BG



През 1861 Лондон е продаден от Кралицата на Базара и е отнесен на миля под земята. Сега града е заобиколен от Ънтързий. Добре дошли на брега на Sunless Sea.

Sunless Sea е изследователска, приключенска игра, развиваща се по времето на кралица Виктория. В нея вие влизате в ролята на капитан на малък кораб задвижван с пара, който се опитва да открие своето място в този чудноват свят. Играта е разработена и публикувана от Failbetter Games през февруари 2015 година.

Света на Fallen London

Sunless Sea е продължение на известната browser игра Fallen London.  В която вие сте гражданин на Лондон от времето на кралица Виктория, но града вече не е под слънцето, а една мисля под земята, толкова близо до Ада, че той дори има посолство. В тази алтернативна версия на Лондон магическото и мистериите са част от ежедневието на хората.
Sunless Sea разширява този свят, като ви показва какво има отвъд града, в тъмното и необятно Ънтързий.



В този случай Fallen London ще е базата ви за операции. От него вие ще си купувате запаси, ще ремонтирате кораба си, ще го ъпгрейдвате и ще наемате екипаж.

Морето(The zee)

Морето ще ви кара да поемате рискове, да пътешествате далеч, да се опитвате да посещавате максимален брой пристани и да поемате всякакви други опасни рискове. Понякога те ще си струват и ще се връщате в Лондон богати, но понякога няма да имате този късмет и тогава…вероятно ще умрете.



В тъмните му води са скрити много тайни и опасности. От дълбините му ще ви нападат морски чудовища, а близо до потайни, тъмни острови ще ви дебнат пирати. Но вие сте им приготвили изненада, под формата на оръдие…

Битките в Sunless Sea протичат в реално време, като ключа в тях е да сте по маневрени от противниците си. Морските чудовища ще се опитват да вземат на таран, докато при битки с други кораби ще се стараете да сте зад тях, за да не могат те да отвърнат на стрелбата ви.



Но често също ще ви се налага да избягвате огромни плаващи планини, както и тежко бронирани бойни кораби.
Това обаче са по-малките ви проблеми,  с които ще се сблъскате. Големите са в главата ви. 

Когато прекарате по – дълго време в морето, то ще започне да ви въздейства и вие бавно, но сигурно ще започнете да се побърквате, като ако си позволите да загубите разума си напълно, вероятно накрая ще се окажете с ръце изцапани с кръвта на екипажа ви.

Но Ънтързий не е само тъмни води и ужасяващи кошмари, то е също така пълно и с чудновати и опасни острови.


Лондон не е сам

По време на своите пътувания вие ще попаднете на много абсурдни места, сред които военна база, пиратско убежище, остров на който ще ви прокудят, ако отговаряте на въпроси или пък друг, на който плъховете са основали свое кралство. Всички тези причудливи места наистина помагат за да се почувствате в друг свят и да преживеете едно уникално приключение.



Но тези острови не са само причудливи места, които ще посещавате от любопитство, те са също така и места където ще събирате истории, ще се попълвате запасите си и ще изпълнявате куестове.

Трябва да имате предвид, че Ънтързий се променя всеки път, когато започнете нова игра, освен ако новият ви Капитан не е наследил картите на предшественика си. Всеки път когато започнете от нулата ще откриете, че островите са променили местата си, ще срещате нови хора и ще откривате нови истории в пристанищата.

Всичко е до преживяването

И нямам предвид  преживяванията, които ще имате в играта, а преживяването на първоначалния ви неуспех. В началото със сигурност ще изпитате досада от бавното темпо, с което правите някакъв прогрес, но веднъж щом съберете достатъчно знания за света, неговите жители, както и за механиките на играта, то вие бързо ще видите как тя ще ви потръгне и изведнъж ще започнете да трупате пари по – бързо, да откривате нови места по – лесно да стигате по –далеч и да оцелявате по –дълго.



Заключение

Sunless Sea е игра с чудесна атмосфера, развиваща се в света на Fallen London, която ще грабне вниманието на всички, които обичат да пробват късмета си, докато изследват мрачни и мистериозни светове, пълни с тайни зад всеки ъгъл и с опасности дебнещи под всяка вълна.
Failbetter Games са успели по чудесен начин да продължат развитието на прекрасно написания си свят.

Но…

Скоростта с която се развива играта е бавна и ще ви отнеме известно време докато се научите как да играете ефективно и без да се изнервяте от постоянните си провали. Също така въпреки, че играта разчита много повече на изследване на непознатите води на морето, то вие неизбежно ще влизате в битка с различни пирати и чудовища, но тези боеве всеки път ще протичат по един и същи начин, което бавно ще ги превърне в необходимост по – скоро, отколкото в разнообразие от тъмните, пусти води на Ънтързий.




Но въпреки това смея да ви препоръчам Sunless Sea с две ръце и ви съветвам да й дадете шанс, защото това е едно от най-мрачните и вълнуващи приключения, които ще преживеете някога. Това е игра, която трябва да бъде играна заради преживяването и света, в който се развива, а не заради самият й геймплей.

Линкове:



Няма коментари:

Публикуване на коментар