Страници

петък, 20 март 2015 г.

Apotheon - BG



Apotheon е 2D екшън RPG разработено от Alientrap и пуснато на пазара през февруари 2015г. В играта вие влизате в ролята на герой, избран от Хера, последният който може да се изправи срещу Боговете и да спаси Света.

Историята


В Древна Гърция, Боговете са изоставили човечеството. Без техните дарове няма храна, няма гори, няма дори и слънчева светлина. Бушува война, родният ти град е нападнат, хаос, писъци и огън…събуждаш се насред пълен хаос.
Следва бърз туториал и вече си готов да поемеш нещата в свой ръце и да спасиш света!



На краят на първото ниво пред вас се явява Кралицата на Боговете Хера и ви казва, че  сте единствените, които могат да се изправят срещу съпругът й и да го накажат за това, че е изоставил децата си. След което  с нейна помощ се озовавате на Олимп, където ще трябва да се преборите с боговете, да придобиете божествени сили и върнете реда на Земята.



Геймплей


Apotheon e 2D екшън RPG и в нея вие съвсем духа на жанра ще учите умения и ще събирате оръжия, като всяко от тях ще ви предоставя различен стил на игра. С късият ксифос ще можете да удряте бързо, с по-бавните боздугани и брадви ще нанасяте повече поражение, а с дългите копия ще удряте преди враговете да имат възможност да ви приближат. 



В играта също така има доспехи, щитове и оръжия за бой от разстояние.
Но оръжията в Apotheon може би трябва да бъдат разглеждани по-скоро като  амуниции, а не точно предмети, тъй като те често ще се чупят и ще трябва постоянно да използвате други. Но това не трябва да ми притеснява, тъй като оръжия ще намирате постоянно, просто не свиквайте с това което използвате в момента, а станете майстори на всички.

Системата за бой е изненадващо дълбока и стабилна, а боевете са пълни с действие. Изправени срещу противниците си, вие ще скачате, блокирате и избягвате ударите им, докато от своя страна нанасяте ниски и високи такива. Ще сменяте оръжия постоянно, ще стреляте, мушкате и ще се опитвате да пазите изгодна за вас дистанция.


Графичния стил на играта


По думите на Alientrap играта е трябвало да бъде sci-fi с митологически елементи, но вместо това sci-fi частта е отпаднала и митологията е станала основна. Цялата игра е рисувана в ъпгрейдвана версия на стила „Black figure, който е широко използван върху всякакви грънчарски съдове в Древна Гърция.



Героите и фоновите изображения на всяко ниво са изключително детайлни и разнообразни. Щитовете имат различни изображения и форми, а броните са с най-разнообразни орнаменти и украси.  Но не спират до тук. Когато живота ви е на критичния минимум целия екран се изпълва с  пукнатини, а когато оръжията ви скоро ще се счупят, плочките на които са изобразени също изглеждат така все едно всеки момент ще се разпилеят на десетки парчета.
Графичния стил добавя много тази вече чудесно направена игра.

Заключение


Apotheon e чудесно 2D екшън RPG и докато е вярно, че не прави нищо ново, откъм геймплей, то прави старите неща изключително добре. Героят ви се контролира лесно, има доста добро количество съдържание, разнообразни предмети, нива и босове.

Но това, което наистина грабва е графичния стил. Цялата игра все едно е изрисувана върху стара делва.


Играта има някои дреебни недостатъци, като историята и това, че понякога става малко еднообразна, но въпреки това, ако харесвате гръцка митология и екшън RPG игри, то Apotheon е задължителна за вас! Пробвайте я!



Линкове:




Няма коментари:

Публикуване на коментар