Страници

събота, 12 април 2014 г.

Braveland



Ако сте чели превюто ми за M&M X, то вероятно сте разбрали, че съм фен на походовите игри като цяло, а ако не сте - вече го знаете (и вървете го прочетете =P ). Поради тази причина следващите редове и играта, за която ще прочетете не би трябвало да ви изненадат или поне не много.
Играта е Braveland от Tortugateam, това е походова стратегия, доста в стила на King’s Bounty. В нея влизате в ролята на селянин, чието село е безмилостно плячкосано от банда зли разбойници, но тъй като баща ви е бил войн, то вие не можете просто да си затворите очите за случилото се. Тръгвате по пътя на отмъщението, събирайки други добри хора по пътя си, които да се бият на ваша страна.

Историята не е точно иновативна, нали? Но всъщност играта хич не е лоша, с приятния си графичен вид, ярки цветове и прилично разнообразие от единици, които да привлечете на своя страна (около 26, ако не се лъжа) се превръща в чудесна игра за мобилни устройства (за сега само за iOS, но скоро и за Android), защото за компютър би била много…опростена.
Но да видим какво предлага играта, все пак - за разлика от много други походови стратегии, в Braveland нямате база, от която да започвате (град, замък и т.н.) и която по - нататък да развивате, за да получавате различни благинки от нея (пари, единици, ресурси). Героят ви има само няколко базисни показателя, нямате никаква свобода в света, просто пътувате от една точка до друга и говорите с някого там, взимате/връщате куестове, купувате си предмети или единици и това е.
Нямате база, но има добро разнообразие от единици, които обаче трябва да размотавате до различни места по картата, от където да си ги купувате. Единиците имат различни умения, които са полезни и допринасят за различни стратегии по време на боя, но не могат да се ъпгрейдват. Битките са доста прилични, AI е добре направен.

Моят съвет, въпреки всички негативи изброени, е да пробвате Braveland на компютъра си, разглеждайте я като игра за таблета/телефона си и ще видите, че ще ви хареса и че скоро ще я имате и на джаджата в джоба си. Разбира се, както казах и за M&M X, ако не харесвате такива игри, дори не опитвайте - разбира се, че няма да ви хареса. От мен толкова, happy questing и до следващия път! =))

Официален сайт
Good Old Games
iTunes

Няма коментари:

Публикуване на коментар