Страници

петък, 26 декември 2014 г.

Hand of Fate


Обичате ли да знаете какво ви очаква? Иска ли ви се да можете да изградите бъдещето си изцяло по ваше желание? Да? Тогава само един съвет - внимавайте какво си пожелавате да има в него.

Hand of Fate е невероятна комбинация от игра с карти, RPG, Rougelike и книга-игра. Разработва се от  Defiant Development, но за сега е в бета фаза, в която вие можете да вземете участие чрез Early Acces програмата на Steam


Тъй като играта все още не е завършена много неща от историята й са неясни. Но това, което е известно е, че вие играете срещу Раздавача и трябва да победите него и слугите му за да се измъкнете живи.


Съдбата ви е във ваши ръце...или почти.

Това става, като от две тестета вие си изберете предметите, които искате да ви се паднат, както и "сблъсъците". След като си изберете тези неща, Раздавача ги размесва и нарежда "сблъсъците" на масата пред вас, а предметите остават настрана, като вариант за евентуална награда, ако се справяте добре. Да, точно така, въпреки че вие сте си избрали всичко, то нямате никаква гаранция кога и къде ще го получите. Надявам се да харесвате rougelike. Наредените пред вас, с гърба нагоре карти, ще представляват етажите или нивата, които ще трябва да преминете, за да стигнете до един от дванадесетимата Лоши, всеки от които със собствен уникален антураж и умения. Самите лоши са разделени в четири бои - Прах, Череп, Болест и Люспи. Всяка боя си има по трима Лоши - Вале, Дама и Поп.

Но да се върнем на етажите построени от сблъсъците, които сте си избрали преди това, тъй като те са много голяма част от геймплея. 


Преди началото на всяко ниво Раздавача ще нарежда пред вас "сблъсъците" по случайно избран начин, а вашата цел ще е да стигнете до края на всяко ниво и да преминете на следващото. Това за жалост(или щастие, зависи от гледната точна) няма да е толкова лесно, тъй като няма ще искате да обиколите, колкото се може повече карти преди да минете на следващото ниво, за да се сдобиете с колкото се може повече предмети, злато и храна. Но за всяка карта на която стъпвате запасите ви ще намаляват, а щом веднъж храната ви свърши, то ще започнете да плащате с живота си. А когато той свърши... "Сблъсъците" са невероятно разнообразни - от хора, които ще искат да пренесете ценна пратка от единия град до другия или елфическата девицата, която винаги ще ви помогне безвъзмездно, до гигантски птици, които ще ви носят в небето и смъртоносни лабиринти, на чийто край има несметни съкровища. 

Всеки път, когато стъпите върху някоя карта, то най - често ще започвате някакъв диалог и ще ви се дават варианти, от които да си изберете. Бъдете внимателни, от всеки избор може да зависи живота ви.


Но освен да си говорите с различни герои, то на вас доста често ще ви се налага и да се биете. Когато се стигне до това, то сцената ще се сменя и в напълно 3D обстановка вие ще се изправите срещу противниците си. Бойната система е напълно взаимствана от Arkham, така че няма да се впускам в подробности за нея.


Ако успешно спечелите някои от "сблъсъците"(и това често ще означава повече от това да останете живи), то те ще ви отключват нови карти, които ще можете да добавяте към тестетата си. Като, когато победите всеки от Лошите, то той ще ви отключва нови карти със сигурност.

След като победите всички от дадена боя, то вие, както и противниците ви ще получавате различни подобрения - повече живот, по - добра стартова екипировка, нови умения и така нататък.
Лично мнение

Ако харесвате настолни игри и RPG, няма какво въобще да се замисляте, Hand of Fate със сигурност ще ви хареса. Но има и много други причини, поради които да я пробвате. Като например това, че нивата ви винаги ще са различни, постоянно ще отключвате нови и нови карти, които само ще добавят към възможността за преиграване. Имате възможност да си направите каквото искате тесте. Може да е пълно с битки или пък да е напълно мирно и спокойно. Ако си направите някоя от тези две крайности ще получите хаплив коментар от Раздавача, но какво толкова, той ще се заяжда с вас през цялото време и това му е чара.

Аз лично се влюбих в Hand of Fate. В нейната оригиналност и сполучливо смесване на толкова много жанрове, както и възможността да я преиграваш отново и отново, без да ти омръзне. Заедно с Banner Saga това със сигурност е една от най - интересните и оригинални игри, които играх тази година, препоръчвам ви я!

П.С. Мисля, че много лесно може да бъде трансферирана в настолна игра за един или двама, в която единият ще е играча, а другия играча. Аз лично бих я играл!

Линкове:

Steam

Няма коментари:

Публикуване на коментар