Страници

сряда, 10 септември 2014 г.

Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers 2015 - BG



    


   В началото на август, Wizards of the Coast пуснаха най - новата част на дигиталният вариант на известната Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers 2015.
    В следващите няколко реда ще разгледам основно MTG: DP 2015 като компютърна игра, а не като T/CCG.
 
   Е, нека започваме. След като за първи път стартирате играта, ще можете да се насладите на кратко интро, от което разбирате, че Гарук вече е от лошите, след което налитате на интересно измисленото Главно меню, което за жалост работи бавно и е малко неудобно. Вероятно защото някой е забравил да го преработи в нещо подходящо за PC.



   Когато влезете в първият си дуел, ще се срещнете с добре направен туториал, който доста добре ви обяснява основите на MTG, което винаги е добре, когато започвате сложна игра, като тази. В дигиталната версия на Magic, както винаги, ще видите доста от механиките и новите карти, които ще са част от новия комплект M15.
 
   И не само ще можете да видите новите карти, но и да си направите тестета с тях!*тържествена музика*  Ще трябва обаче да поиграете известно време за да съберете достатъчно карти за да си направите някакви прилично тесте. Другото, което сериозно ще ви спъне, когато си правите собствено тесте е фактът, че липсват всякакви филтри, като изключим цвят на картите и цената им в мана(ако смятате, че тези двата са достатъчни, то вижте филтрите, които предлага OCTGN), което ви принуждава да гледате всяка една карта поотделно, ако искате да си направите теста около определена механика.
 
     Новите карти са представени най - вече чрез босове, които имат тематични тестета, които вие трябва да надвиете със свое собствено или някое от предварително сглобените. И ако това не ви е достатъчно, то играта се опитва да разкаже и някаква история, но се надявам да не сте започнали да играете заради това...

  До тук всичко е добре, нали? Виждате новите карти, новите механики, имате шанс да си направите тестета с тях и около тях(било то и бавно), след което скачате в мелето! И тук идва най - големият удар. Интерфейсът не е преработен за PC, не можете да си избирате кои земи да използвате(тапвате)!!! Когато атакувате директно противникът си, всяка карта поотделно е показвана как напада, скоростта на анимациите не може да бъде променяна, с две думи всеки ход вместо няколко секунди отнема поне две минути. Да не говорим, че самото поле на битките изглежда скучно и картите нямат никакъв ефект върху него.

    А ако искате да играете мултиплеър, късмет да направите нещо само с картите, които ви дава играта безплатно.

   Като обобщение мога да кажа, че Magic: The Gathering Duels of the Planeswalkers 2015 трудно може да се мери със заглавия като Heartstone и Infinity Wars. И не само, дори и сравнена с предишните Duels е крачка назад, като единственото подобрение е възможността да си правите собствени тестета.
   Но понеже знам, че различните хора имат различни вкусове, ето и линкове за играта.

Steam
Официален сайт

Няма коментари:

Публикуване на коментар