Страници

вторник, 26 август 2014 г.

Ubisoft пуснаха геймплей трейлър за Heroes of Might and Magic VII


   Геймплей трейлър за новият Heroes of Might and Magic VII вече може да бъде видян на сайта на IGN, както и на официалният сайт на играта.
 
    Първото, което прави впечатление веднага е това, че Ubisoft са решили да се върнат към доста по - успешният стил на HoMM V, като все пак са внесли някои неща от VI и някои чисто нови. Това, което се завръща от Heroes V е интерфейсът на картата, бойните полета и броят ресурси. От HoMM VI е взета възможността битките да имат различни цели, не просто "убийте всички противникови единици". Новото, което се набива на очи е възможността за  скриптирани събития - лавини, отводняване на канали, сваляне на магически щитове и други. Това много ми напомня за Wake of Gods и как той оживи HoMM III, така че се надявам и новата игра от поредицата да дава възможностите, които имаше и WoG, а именно да могат лесно да се правят интересни карти и модове за играта. От друга страна разбира се, дано скриптираните евенти да не доведат до същите праволинейни мисии, като тези от Heroes VI.
       Единственото, което за сега не ми харесва е, че от Ubi са се спрели на екраните за градовете, които използваха в VI, но дано да решат да се върнат към тези от V, които бяха много красиви, 3D, виждаше се как ти се развива града. Тези от VI също не са крайно лоши, но...
     
       А сега наистина интересните неща.


      Ъруин Льо Бретон( Erwan Le Breton ), creative designer в Ubisoft съобщи, че на официалният сайт на играта( http://www.mmh7.com/ ) феновете ще са тези, които, чрез гласуване, ще решат кои ще са 5-тата и 6-тата раси в играта.
     Първи за любовта на феновете ще се борят елфите, които винаги са присъствали в HoMM и джуджетата, които се появиха като самостоятелна раса за първи път в HoMM V и бързо станаха любимци на много хора. На мен лично не ми харесва тази идея, да избираме между две интересни раси, вместо примерно с няколко експанжъна да се включат всички раси, които до сега са се появявали в HoMM, но в крайна сметка 6 раси е много по - добре от това, което видяхме в Heroes VI.

      И второто, може би още по - интересно е че този сайт ще служи и за директна комуникация между разработчиците и феновете, като целта е ако феновете силно искат да има нещо вкарано в играта, то разработчиците да направят каквото могат за да изпълнят това желание. В статията си за трейлъра написах, че се надявам Ubi да станат едни от разработчиците, които слушат какво искат феновете им и взех, че се оказах пророк. Сега разбира се остава да видим до колко ще слушат.

    За сега няма ясна дата, кога ще излезе играта, освен че ще е през следващата година. Тук можете да гледате геймплей трейлъра

Няма коментари:

Публикуване на коментар