Страници

вторник, 14 август 2012 г.

Позитивни новини Mega Edition a.k.a брой 6

Поради най-вече хардуер/софтуер проблеми неможах да публикувам новини за...30.07 - 05.08, така че днес ще е Mega Edition две седмици в една публикация. Супер доза позитивност! =D


Ордени за храброст


"Правителството реши да бъдат наградени посмъртно с орден за храброст двамата спасители от Синеморец."

Ем...няма лошо, даже хубаво, стига да е чистосърдечно...

"Шепот от древността"


"Тракийски воини и жрици, митични същества и антични герои ще оживеят в Казанлък в края на август.  Тази година традиционните празници в Долината на тракийските царе..."

Баща супер дарител


" Баща, чиято дъщеря е страдала от рак, иска да дари 4-5 милиона лева за изграждане на детска онкология и хематология в Университетската болница "Лозенец". Завещанието той прави по заръка на детето си малко преди да почине. "

Spoiler alert!!! Вече ги е дарил и ще започне изграждането ^^

Завърна се българският контингент 

"От Афганистан днес (4 август) се завърнаха 232-ма военнослужещи от 22-ия контингент на въоръжените ни сили, които участваха в операцията на НАТО в Афганистан, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната."

Не е позитивно...питайте семействата им дали не е ;)

"Четящият човек"


"От 6 до 9 август 2012 г. в Бургас ще се проведе първият фестивална четенето. Организатори са книжарници „Хеликон” и Община Бургас, а домакини на събитието ще бъдат Морската градина, Културен център „Морско казино”, открита сцена „Охлюва”, Летният театър и Драматичен театър „Адриана Будевска“."

Трябваше да го публикувам миналата седмица, да, спокойно, знам че е минало, но беше невъзможно при всеки опит да отворя блога за повече от 10мин и alt+tab-вам няколко пъти компютъра ми просто минаваше на "Няма да стане бро" и забиваше...И все пак поне научавате, че има такова нещо, аз лично не знаех =Р

Кино фестивал на бългаското кино 

"Гражданите и гостите на Кюстендил ще имат шанса да присъстват на безплатни прожекции на български филми, съобщава БТА."

Съживяват малките градове, което е страхотно!

Балкански зверове от миналото 

"Питали ли сте се какви същества са населявали нашите земи в праисторически времена. Може би скоро ще разберем, защото Националният природонаучен музей към БАН планира да предостави възможност за една "разходка в историята на еволюцията"."

На мен ми звучи сууупер интересно!

Изкуството - помощник

"Изкуството променя – човека, връзките между хората, обществото.
Чрез изкуството може да се осъществи социална промяна, това е доказано през вековете. С тази убеденост Дамян Минков, председател на фондация "Артист", стартира работата по пореден проект на фондацията си, насочен към децата в риск. "

Любопитно...

Шампион по математика


"Константин Гаров от Математическата гимназия в Бургас беше обявен за най-добрия математик в света на завършилото световно първенство в Тайван.

Наскоро талантливият математик спечели трето място на международен турнир, където се състезава с над 60 деца от цяла Русия."

!!!!!

Поглед към бъдещето


"От есента четири български университета се очаква да предложат програми за подготовка на кадри в областта на електромобилостроенето, съобщиха от Индустриалния клъстер "Електромобили" (ИКЕМ)."

Дано като излезе първият такъв випуск да са по-навлезли електромобилите

Софтуер за предовратяване на самолетни инциденти 

"Млад българин е на път да промени световната самолетна система за сигурност. Светослав Петров е инженер в една от най-големите германски авиокомпании. Преди три години нашенецът блесва с идеята си за система, която да показва на механиците състоянието на самолета в реално време с огромна точност, което би помогнало за предотвратяването на фатални аварии. "

Имам чувството, че им е отнело прекалено много време да се сетят. Разбирам, ако чак сега са успели да направят софтуера, но ако чак сега са се сетили за идеята...Както и да е.


А сега, новините от миналата седмица!

 

Помощници  

"От 2009 г. НКЖИ се включва активно в усилията за запазване живота на птиците, гнездящи по железопътните стълбове. През 2010 г., на територията на цялата страна бяха монтирани над 50 платформи за щъркелови гнезда. "

НКЖИ е Национална компания "Железопътна инфраструктура", казвам за незнаещите(като мен, проверих в Google когато четох статията =D) Иначе е чудесно това, но пък оставаше да не го правят...

Първи медал на Олимпиадата

"Тервел Пулев се класира на полуфинал на Олимпиадата в Лондон и с това осигури първи медал за България от Игрите в Лондон. Българският боксьор в категория до 91 килограма победи Йамил Пералта Хара с 13:10."

Преди да почнете да врякате...новините са от миналата седмица. Keep calm.

Фестивал на Средновековната музика 

"Шестият национален фестивал на старинната и духовна музика, песен и танц "Stravaganza", ще бъде открит тази вечер, 6 август, от 19 часа в художествената галерия "Христо Градечлиев" в Каварна с изложба-живопис "Море и брегове" на Георги Христов.

В рамките на фестивала, който продължава до 21 август, ще се проведат концерти на изявени професионални изпълнители, изложби."

Sounds veeery interesting...to me at least

Рок фест

"Село Миндя пак става бг Уудсток в края на август. На 24 и 25-и във великотърновското село стартира поредният Миндя Рок фест, организиран от най-известният жител - политологът Евгени Дайнов."

Като рок фен съм много щастлив, че има толкова много фестивали и концерти, на които почитателите на такава музика можем да се радваме.

Деца излизат на стачка

"Около 60-70 деца, родители и пенсионери от блоковете 303, 305, 307, 308 и 309 в столичния квартал "Младост" блокираха за няколко минути кръстовището на улиците "Филип Аврамов" и "Бъднина" в понеделник привечер. Причината е предвиденото построяване на триетажна сграда на мястото на единственото футболно игрище с естествена трева в района."

Какво да кажа...

На училище през лятото

""Идваме тук, защото е забавно", единодушни са Венци и Ива, които през септември ще бъдат в седми клас. Разказват, че сега ученето е като игра, учителите им са нови и по-добри, а и така не скучаят вкъщи през ваканцията, докато родителите им са на работа. Макар да нямат оценки по шестобалната система, старанието им се възнаграждава с отбелязване на напредъка на специалното табло час за час."

Ами...СУПЕР!

Връщат киното

"В Кърджали отново ще има закрито кино, съобщи БТА.

Залата в сградата на общината е отдадена под наем с условието в нея да има поне 8 прожекции седмично, съобщи областният управител Иванка Таушанова. Наемателят е поел ангажимента да пусне в експлоатация киносалона до половин година."

Хубаво е, че почнаха да връщат кината в малките градове(както казах в един от предишните броеве). Съживяват местата...

Олимпиада по химия 


"Българи спечелиха три медала от 44-тата Международна олимпиада по химия, която се проведе във Вашингтон.
С едно сребърно и две бронзови отличия се завърнаха Петър Каразапрянов, Васил Василев и Христо Рашеев. В олимпиадата взеха участие 273 състезатели от 72 страни."


Ииии готово! Това е за предишните две седмици, обещавам да се опитам да изкарам броят за тази седмица в неделя. До скоро! =)


Няма коментари:

Публикуване на коментар