Страници

неделя, 19 август 2012 г.

Позитивни новини бр. 7

Ето този път броят е на време, спокойно, дишайте =D


Чествания по случай 109 години от Илинденско-Преображенското въстание


"Националният събор, посветен на 109-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Официалното начало на тържествата е тази вечер с традиционна заря проверка.
Сливенският митрополит Йоаникий пък днес ще отслужи заупокойна молитва за душите на онези, които не са се поколебали да пожертват живота си за присъединяването на Одринска Тракия към свободна България."

Ха! Изненада ли ви първият пасаж =Р

 

"Мостът - кръстопът на култури" 

"...Това предвижда европейският проект "Мостът - кръстопът на култури", спечелен от "Златен век" и в. "Стандарт". Двете фирми участваха в консорциум, който бе избран да организира нестандартни културни и артистични спектакли в града над Арда. Проектът ще продължи 18 месеца."

Звучи много интересно и 18 месеца, уау!

 

Четмо и писмо 

"Курсистите са предимно безработни и включването им в програмата за ограмотяване е шанс да си намерят работа. Желанието на повечето от тях е да продължат обучението си и през втория етап догодина."

Дано да им помогне наистина това.

 

Още медали...за учащите се 

  "Четиримата български състезатели, които заминаха на завършилата на 15 август Шеста младежка балканска олимпиада по информатика в Охрид, извоюваха един златен, два сребърни и един бронзов медал., съобщава БТА."

  

Възстановки 


"Община Разлог започва ремонт на войнишките паметници на територията си, предаде БТА.
Два от обектите, за които са предназначени 2500 лв. от държавния бюджет, ще бъдат възстановени и обособени като места за отдих и почивка."



135 години от битката при Шипка


" Тържествата започват още от днес, 14 август. На историческия връх ще се качи президентът Росен Плевнелиев, който ще участва в церемонията по издигането на знамето и ще държи кратка реч.
Преди това Плевнелиев ще награди участниците в традиционното състезание по скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата.
Дни по-късно, на 25 август, отново на върха ще бъде отслужена заупокойна панахида за падналите в боя на Шипка."

"О, Шипка!
Три деня младите дружини
как прохода бранят. Горските долини
трепетно повтарят на боя ревът."






Хубава музика в хубав град



"От сцената на "Арт лято 2012” край Паметника на Асеневци във Велико Търново ще звучат класически блус и рок на 18 август (събота). "


Жалко, че нямаше как да ида.... :( Сигурно е било много хубаво.




Моцартови празници

"За осма поредна година Правец ще бъде домакин на музикалния фестивал Моцартови празници. Предстоящият музикален форум, който ще се проведе от 16 до 19 август, залага на богата програма, предназначена за публика от различни възрасти."


За първи път чувам, че има такъв форум, но се е превърнало в традиция и то хубава =)



"Let's rock it"

 "От днес, 15 август, започва набирането на заявки за участие във второто издание на фестивала "LetТs rock it".
Идеята на музикалното събитие е да привлече в Добрич млади български рок групи и да ги подкрепи да утвърдят името си в шоу бизнеса, посочват организаторите."

Това много ми допада ама много много! =D






"Скок във времето"


"От 17 до 19 август в Жеравна ще се проведе Международния фестивал на народната носия "Скок във времето".
Фестивалът се провежда за пета поредна година в местността "Добромерица" край Жеравна, съобщават организаторите."

Това може и да е интересно =)



Беглика фест 

"Неподправена природа, вдъхновяващи идеи, спорт и музика по много може да намерим накуп на традиционния зелен фестивал "Беглика фест". За пета поредна година организаторите предлагат  добър и освежен подбор от работилници, лекции и дискусии, игри за големи и малки, много музика в дните между 17 и 19 август над гр.Батак, непосредствено до родопския язовир " Голям Беглик"."

Доста, доста интересно...ще помислим за другата година... =)



Медали по...математика

"Петима ученици от Варна завоюваха престижното четвърто място на международно състезание по математика. Учениците от 4 клас от ОУ “П. Р. Славейков” обрали овациите в Трансилвания. "

Още медалиииии!!! =P


Тази седмица по-скромно, но от сърце, както винаги. Заповядайте и приятно четене ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар