Страници

неделя, 17 юни 2012 г.

Позитивни новини бр. 3

Welcome ledies and gents, welcome to the good news, enjoy your stay :P Стига с английския, че ще изложа накрая :D Трети брой е тук!


Джаз фест се проведе в Стара Загора

"Вече трета година с проекта "Лайф Зара Джаз" Стара Загора е сред авторитетните територии на тази музика у нас и дажз-фестът беше естественото продължение", каза доволен артистичният директор на фестивала Венци Благоев преди началото. Стартът не феста е с оригиналния проект, който проходи в Стара Загора преди година  - "ДжаП. БГ: Джазът пее на български". Ще го представят пред публиката неговите създатели - тромпетът и флигорната на Венци Благоев, пианото на Антони Дончев, певицата Марина Господинова и старозагорската поетеса Мария Донева. Късният концерт е на пловдивския Петър Салчев - квартет и е наречен "Джазово усещане за музиката на Балканите". В джаз-формацията са още Веселин Койчев – китара, Александър Леков – контрабас и Стоян Янкулов – барабани."


Исторически музей 

"В Кюстендил ще бъде създаден военноисторически музей. Това съобщи областният управител на Кюстендил инженер Владислав Стойков по време на работната си среща с кметовете от общините..."

Двеста и петдесет години от написването на История славянобългарска

" Старозагорската митрополия и Църковното настоятелство на храма на името на Св. Паисий Хилендарски организират програма за отбелязването на 250 години от написването на История славянобългарска и 290 години от рождението на Паисий Хилендарски. Това съобщиха от пресцентъра на общината.
На 19.06.2012 г. от 9.00 ч. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион ще отслужи тържествена Света литургия в Храм „Св. Паисий Хилендарски” в кв. Зора, в Стара Загора."

Инициатива "Чудесата на България"

"Стандарт" прави кампанията "Чудесата на България" от 2011 г. Миналата година над 1 млн. българи се включиха в организираното от вестника национално електронно гласуване и избраха топ 10 на родните чудеса. Кабинетът отпусна по 1 млн. лв. за конкретни проекти, свързани с всеки от отличените обекти. Два от тях - Созопол и Несебър, са включени в туристическия маршрут "Виа Понтика", предстои реализирането на подобни проекти във Велико Търново, Видин, Белоградчик. Перперикон"

Театрален фестивал в Разлог

"Стартът ще бъде даде на 24 юни с постановката “Спанак с картофи” от Золтан Егреши. По време на седемте фестивални дни (от 24 юни до 30 юни) зрителите ще имат удоволствието да се насладят на изкуството на големите звезди на българското кино и театър: Васил Михайлов, Владимир Пенев, Аня Пенчева, Михаил Петров, Георги Мамалев, Йорданка Кузманова, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Владимир Карамазов, Нона Йотова, Георги Кадурин, Мая Новоселска, Стефка Янорова, Силвия Лулчева, Явор Бахаров, Александра Сърчаджиева и др. "

Интерактивно обучение на деца

"Интерактивна археологическа експозиция, "Археология зад кадър", ще бъде открита на 15 юни в Бургас. Тя ще представи по достъпен начин за децата и под формата на игра-загадка етапите на едно истинско археологическо изследване."

Етнографско изложение в София

"Нравите и занаятите от Троянско могат да бъдат видени от 14 юни, в Етнографския музей в София.
Експозицията включва предмети на специфичната материална и духовна култура на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства – Троян."

Златен кукер 

"Третият международен фестивал на анимационния филм "Златен кукер” започна с музика и добро настроение. НА 11 юни столичното кино "Люмиер” неочаквано бе огласено от барабани, благодарение на родната група Sambanda, която откри тазгодишното събитие, посветено на анимациите.
Освен голямо разнообразие от международни филми, фестивалът на анимацията "Златен кукер - София” ще предложи на ентусиастите и множество възможности да научат повече за процеса на правене на филми.
За целта организаторите са поканили професионалисти в областта, които да предадат знанията си на българските студенти и преподаватели по анимация."

Още по темата

Читалня под небето в Разград

"Разградската регионална библиотека кани малки и големи, четящи и нечетящи, обичащи да рисуват, да играят и се забавляват да се включат в инициативата "Читалня под небето".
Тя ще започне на 18 юни и ще продължи през целия летен сезон, като ще работи всеки делничен ден от 9.30 до 17.30 часа на детската площадка в градинката до централната сграда на библиотеката."

 Много събития, много нещо

 Открих информация за множество културни мероприятия и тъй като не можах да си избера кои точно от всички да включа предлагам ви сами да си изберете ето тук

Изложение на пясъчни скулптори в София

"Това лято за първи път в столицата ще бъде организиран международен шампионат по пясъчна скулптура.
Художници от различни страни ще се съберат в София от 16 до 23 юни, за да премерят сили в скулптирането с пясък."

Faith for the fututre restored

"Деца от Шумен намериха портмоне с 200 лева и го предадоха в полицията. "


"That's it that's all, WHOOOOOOP!"

П.С. Хаха, ако знаете последния ред от къде е значи не съм само аз :P :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар